ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ

Για να έχετε ενημέρωση περί των σεμιναρίων του Κέντρου μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook. 

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΝΕΑΓΡΑΜΜΑ

Οι περισσότεροι από μας αναρωτιόμαστε γιατί ενώ φαίνεται να έχουμε πολλά από αυτά που επιθυμούμε, εντούτοις δεν νιώθουμε ότι η ζωή που ζούμε μας αρέσει. Ενώ άλλοι αναρωτιόμαστε πως γίνεται η τόση προσπάθεια που καταβάλουμε να μην έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δουλεύοντας με το Εννεαγράμμα, που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στην ψυχολογία σαν μέθοδο αυτογνωσίας, θα ανακαλύψουμε κατ' αρχήν τον τύπο της προσωπικότητάς μας. Μέσα από θεωρητικές πληροφορίες αλλά και βιωματικές ασκήσεις θα αντιληφθεί ο καθένας για τον εαυτό του τα εμπόδια που θέτει στη ζωή του καθώς και τον τρόπο για να τα ξεπεράσει. Επίσης πολύ σημαντικό θα καταλάβουμε σε βάθος τους ανθρώπους που είναι κοντά μας για θα μπορέσουμε να μπούμε 'στα παπούτσια΄ τους.

Ο βασικός μας τύπος, όπως τον περιγράφουν με μεγάλη λεπτομέρεια οι Ράιζο και Χάντσον, μας δείχνει πώς να κατανοήσουμε τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα συμπεριφοράς και συναισθηματικών αντιδράσεων, να εντοπίσουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις και να αναγνωρίσουμε τα κίνητρά μας συνειδητά και ασυνείδητα.

Κάθε τύπος σύμφωνα με το Εννεάγραμμα διαθέτει μια συγκεκριμένη αντίληψη για τα πράγματα και εξετάζει τον κόσμο μέσα από ένα συγκεκριμένο πρίσμα. Σύμφωνα με την παραπάνω άποψη, μπορούμε να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται κατά τον έναν και όχι κατά τον άλλον τρόπο.

Το Εννεάγραμμα δεν περιορίζει την ανθρώπινη προσωπικότητα σε συγκεκριμένες τυπολογίες γιατί σαν κύριο σκοπό του έχει την αύξηση της επίγνωσης και κατανόησης του εαυτού καθώς και την διαδικασία και τον τρόπο της αλλαγής της ωρίμανσης του.

Ταξινομεί τους ανθρώπους βάσει των κυριάρχων επιθυμιών και φόβων καθώς και των βασικών δυνατοτήτων  και αδυναμιών , των παθών τους, ξεχωριστά για τον κάθε ένα τύπο του Εννεαγράμματος. Άραγε τι ρόλο παίζει ο θυμός, η έπαρση, η ζήλια, η λαιμαργία , η λαγνεία , η νωθρότητα, ο φόβος, και ο δόλος στη ζωή μας; Σε αυτές όλες τις αδυναμίες που αποτελούν τις κυρίαρχες τάσεις μας, μας δίνει απάντηση το Εννεάγραμμα.

Η γνώση αυτή που μας προσφέρει το Εννεάγραμμα για τον εαυτό μας , θα μας βοηθήσει να αρχίσουμε σταδιακά της διαδικασία της αυτογνωσίας. Μακριά από γενικόλογες περιγραφές και ασαφής προσδιορισμούς της προσωπικότητας μας  με έναν διαφορετικότερο δρόμο από αυτόν της κλασσικής ψυχοθεραπείας.

Θα μας δοθούν λεπτομέρειες για τους Εννέα τύπους, τις Εννέα διαφορετικές ευφυΐες (486 παραλλαγές) , θα μας βοηθήσει να πλησιάσουμε  από διαφορετικές οπτικές αυτούς τους 9 τύπους προσωπικότητας, σκέψης, συναισθήματος, κινήτρων.

Θα είναι ένα ταξίδι δυναμικό και πολυσύνθετο που θα μας φέρει κοντά στη γνώση του αληθινού μας εαυτού.

Η γνώση του Εννεαγράμματος

Η Γνώση του Εννεαγράμματος   μας προσφέρει ένα ανεκτίμητο μονοπάτι για την εξέλιξη του εσωτερικού μας κόσμου. Είναι ένα μοντέλο με την βοήθεια του οποίου θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την προσωπικότητα μας λαμβάνοντας υπόψη την μοναδικότητα του καθενός μας.

Μπορεί να μας βοηθήσει να:

  • Γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας:
  • τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του,
  • τις δυνατότητες και τα μειονεκτήματά του.

Επιπροσθέτως  μας βοηθάει  να κατανοήσουμε:

  • Γιατί μερικά πράγματα στον εαυτό μας φαίνονται δύσκολα, ενώ σε  άλλους μας φαίνονται εύκολα.
  • Γιατί μερικά πράγματα τα καταφέρνουμε χωρίς προσπάθεια, ενώ για άλλους αυτά τα ίδια δημιουργούν stress και δυστυχία;
  • Γιατί κάποια πράγματα δε με φοβίζουν καθόλου, ενώ για άλλα φοβάμαι να κάνω και το πιο μικρό βήμα;

Τις απαντήσεις θα τις  βρούμε στη Γνώση του Εννεαγράμματος.

Για  Ζευγάρια

Όσοι θα παρακολουθήσουν την Εννεαγραμματική Εκπαίδευση ως ζευγάρι , αργότερα θα έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν :

  • κάποια πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν τον/την σύντροφο.
  • Θα αντιληφθούν για ποιο λόγο μερικά θέματα δημιουργούν μπλοκάρισμα στη σχέση τους ενώ μερικά άλλα θέματα ξεπερνιούνται ανώδυνα.

Το Εννεάγραμμα σε αυτό το σημείο μας δίνει την ικανότητα να εξηγήσουμε γιατί στη σχέση μας υπάρχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανησυχίες, ενώ σε  άλλες σχέσεις δεν υπάρχουν. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα μας διδάξει ότι δεν είναι καθόλου κακό να είμαστε διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον.

Νέος κύκλος σεμιναρίων θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και θα είναι κάθε πρώτη και τρίτη Παρασκευή του μήνα.